Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

1973... φαντάσματα των πειρατών που στης στεριάς τον άμετρο βυθό για πάντα βυθιστήκαν...



Γιαούρτια στη Δαμανάκη
από Εδώ γαλακτοκομείο, εδώ γαλακτομείο... 12:09μμ, Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009
ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ... ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ!
Χαίρω που η πλαστή ιστορία δεν εξαπατά τους νέους. Ασφαλώς και είναι ξεπουλημένη η (ζώσα) γενιά του πολυτεχνείου... αλλά υπάρχει μια σκοτεινή λεπτομέρεια: Αυτοί που θεωρούνται "ξεπουλημένοι" σήμερα, στην πραγματικότητα ήταν ανέκαθεν πιόνια συστήματος με ζοφερό ρόλο. Ήταν δηλαδή σκουλήκια που βρήκαν τρύπες και μπήκαν σε έναν χώρο ιδεών και εκ των έσω τον σάπισαν.
Η Μαρία Δαμανάκη, πιστέψτε-με δεν άξιζε τα γιαούρτια... Πήγαν χαμένα! Ανήκει στην τάξη εκείνων των κάποιων "ερπετοειδών" ανθρώπων που η χειρότερη τιμωρία τους είναι το ότι ανακυκλώνονται στην κατάντια της ίδιας τους της ύπαρξης.
Αξίζει (ίσως) να δούμε και μερικά ακόμα αναμνηστικά "χαϊμαλιά της εποχής 1973"... Θα εμπλουτίσουμε και τις γνώσεις μας στο ποδόσφαιρο από την Δέσποινα Παπαδοπούλου- μην είμαστε και αχάριστοι! Να κι ένα βίντεο του Μαστοράκη (απ' τον οποίον προήλθε - να σας θυμίσω- ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος), που θα μπορούσε να έχει τίτλο "με τα σκούρα τα γυαλιά και με ψευδώνυμο θα χαθώ μέσα στο πλήθος το... επώνυμο"... Και για το τανκ μην ψάχνετε... Είναι στο πολεμικό μουσείο...!
Α και μιας και είμαστε στην λέξη μουσείο... δέστε κι ένα υπέροχο βίντεο από τον "περαστικό" για να θαυμάσουμε πως η μνήμη μας χάθηκε κι απ' το μουσείο ακόμα, αλλά η σκόνη της είναι εκεί...
Κατερίνα Ν. Θεοφίλη
Ο περαστικός-Πολυτεχνείο 1973
απ τον "περαστικό" βίντεο
Η Δέσποινα προπομπός του ποδοσφαιρομανούς μέλλοντός μας
Panathinaikos kai Xounta!!!!
Το γυαλί όμως ε;! τελευταία λέξη της μόδας 1973
mastorakis1:19

















Polytexneio 1973 AFIERWMA
Κακώς τον βρίζουμε τον Παπαδόπουλο... Αν δεν ήταν αυτός δεν θα ξέραμε τίποτα για την Δαμανάκη και για τα γιαούρτια με πέτσα...Και για να λέμε και του δικτάκτορα το δίκιο... ε, αυτός έκανε και 300 χρόνια φυλακή... Κι όπως λέει και το ιστορικό ανέκδοτο "η επανάσταση έγινε για το μουνί της Χάϊδως" ...τουτέστιν: για να εξασφαλίσει το μισθό της η Δαμανάκη σήμερα - κάτι χιλιάδες ευρώ...




ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ... η εξέλιξη μίας αποχρωματισμένης φωνής:
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο το 1952. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε το 1975. Είναι διαζευγμένη, με τρία παιδιά. Από το γάμο της με τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη απέκτησε μία κόρη, ενώ από άλλο γάμο έχει μία κόρη και έναν γιο.
Ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος (ναι, ουου...!) στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το "Εδώ Πολυτεχνείο". Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τη χούντα (Εδώ γελάμε)!
Μετά την πτώση της χούντας εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό. Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη (πριν την Τζούλια Αλεξανδράτου) γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.
Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993 ο ΣΥΝ απέτυχε να περάσει το όριο του 3% και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Δαμανάκη από την ηγεσία. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Το 1994 η Δαμανάκη ήταν υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές με τον Συνασπισμό και το 1998 με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ηττήθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια διαφωνούσε με τις θέσεις του κόμματός της, ειδικά στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 2003 παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ και από την βουλευτική της έδρα. Μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Δαμανάκη αποφάσισε να ενταχθεί στο κόμμα αυτό και εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009.
Επίλογος: Κι όπως έλεγε ο πατέρας μου Νικόλαος Θεοφίλης: "Ένα λιοντάρι δεν μπορεί να μπει παντού - ένα σκουλήκι χωρά και μπαίνει", αλλά και στο καπάκι έλεγε ακόμα: "Γίνεται κανείς σκουλήκι, όσο πιστεύει πως δεν υπάρχουν κόττες να το φάνε".
Πού είναι οι κόττες; Πού είναι οι κόττες επιτέλους...; άντε πια... σιχαθήκαμε τα μούτρα των σκουληκοειδών ανθρώπων...





Κατερίνα Ν. Θεοφίλη


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:
Την ώρα του μυστικού δείπνου. Ο Ιούδας λέει:
- Ιησού, βάζεις πολύ σκόρδο στο φαγητό.
Και ο Ιησούς λέει:
- Γιατί θα με φιλήσεις; 



ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ "κάλο" ΚΟΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: